Táncünnep a gyermekeknek

Táncünnep a gyermekeknek

30 meghívott gyermek és kísérő vett részt a Nemzeti Táncszínház ünnepélyes megnyitására szervezett fesztivál első napján a NENESZ szervezésében.

Külföldi és hazai sztárokkal készült Közép-Európa egyik legnagyobb tánceseménye a Budapest Táncfesztivál, mely a a Nemzeti Táncszínház új épületének ünnepélyes megnyitójával vette kezdetét február 15-én.

Magyar Nemzeti Balett: Threestyle

Két hétig Budapest a tánc fővárosa: optikai csalódás, Leonard Cohen dalai, Bulgakov és Chagall inspirációk – csak néhány érdekesség a 2019-es Budapest Táncfesztivál előadásai közül, amelynek keretében Kanada, Franciaország és Svájc legnevesebb táncegyüttesei és a legnagyobb magyar tánctársulatok a klasszikustól a legmodernebb stílusig összesen 24 előadással várják az érdeklődőket. Az idei fesztivál amiatt is különleges, mert február 15-én nyílt meg a Nemzeti Táncszínház új épülete, amelynek köszönhetően ismét lett szentélye a táncnak hazánkban, ami a budapesti Millenáris Parkban kapott helyet.

A NENESZ és a Nemzeti Táncszínház közös meghívottai egy hamisítatlan gyerekdarabot láthattak: a Hocus Pocus című előadás a képek hatalmán, mágiáján és az általuk kiváltott érzéseken alapul és valóban rabul is ejtette mindenki figyelmét.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!