2018.06.22-24. XXVIII. International Sports Games of Children’s Homes in Ostrava

2018.06.22-24. XXVIII. International Sports Games of Children’s Homes in Ostrava

2018. június 22-24 között immáron 28. alkalommal került megrendezésre a V4-ek közötti sporttalálkozó, mely során a gyermekvédelmi gondoskodásban élő tehetséges sportolók mérhették össze tudásukat. Az esemény házigazdája idén Csehország volt. A résztvevőket Ostravában szállásolták el, a sportversenynek a helyi első osztályú focicsapat, a Baník Ostrava stadionja és létesítményei adtak otthont.

Hazánkat idén 26 növendék és 11 felnőtt képviselte, köztük a Kossuth Lajos Gyermekotthoni Központ, a Cseppkő Gyermekotthoni Központ, az EMMI Speciális Gyermekotthoni Központ Esztergomi, Kalocsai és Zalaegerszegi Gyermekotthona, valamint az Aszódi Javítóintézet növendékei. Egyesületünket az eseményen Kollmann György és Koch József alapító tagok képviseleték.
2018. június 22-én 6 órakor indult a különjáratú busz a Kossuth Lajos Gyermekotthoni Központ és Általános Iskola elől. Az utazás hosszú volt, de jó hangulatban telt. A szállás kollégiumi elhelyezés volt. Nagyon kulturált, rendezett, tiszta szobákban alhattak a résztvevők, külön WC és zuhanyzó is fokozta kényelmet. Az étkezés a kollégium menzáján
történt, ahol a finom ételek mellé hideg csomagot is kaptak a csapatok. A gyerekek professzionális körülmények között mérhették össze tudásukat. Az atlétikai számok mellett labdarúgás, asztalitenisz is szerepelt a programban.
Az érkezést követően, délután került sor a foci és a röplabda mérkőzésekre. Majd szombaton az atlétai számok és az asztalitenisz következett. Az utolsó estén egy jól sikerült bulit is szerveztek, ahol finom ételek, kiváló hangulat és
nagyszerű helyszín fogadta a versenydrukk után a résztvevőket. A verseny szervezői készségesen álltak rendelkezésünkre. Mind sportszakmai, mind pedig a szervezői munkában kiváló színvonalat biztosítottak.

A programon való részvétel a NENESZ és az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával valósult meg, mely egyesület és minisztérium az utazási költségek egészét vállalta.

Csapatunk szépen teljesített, sok éremmel és élménnyel tértek haza. Focicsapatunk II., a röplabda csaptunk pedig III. helyezést ért el. Kiemelkedő volt a lányok váltófutásban elért eredménye, ahol II. helyezettek lettek. Továbbá Farkas Viktória távolugrásban ezüstérmet kapott, Bangó Zsuzsanna asztali teniszben, Szabó Renátó 1500 m-es
futásban és Majsai Enikő súlylökésben ért el dobogós helyezést. A többi versenyszámmal együtt a címeres melegítőben a dobogó harmadik fokára állhattunk. Pár gondolat a felkészítő, egyben résztvevő kollégáktól:
„Én két versenyzőt vittem, Kuti Márkot és Bese Alexandrát, akik 100 m síkfutás versenyszámban indultak. Annak fényében, hogy náluk 7-8 évvel idősebb gyerekekkel versenyeztek, tisztesen helyt álltak. Magyarok számára a labdarúgás hozta a legnagyobb sikert, hiszen másodikak lettünk. de a döntőben még vezettünk is. Nem tudásbeli, mint inkább pszichikai tényezők döntötték el az eredményt. Nekünk felnőtteknek is sikerült jobban megismernünk egymást. A szervezésben is lelkesen dolgozott mindenki, Koch József kiválóan fogta össze a csapatot.
Visszatekintve nagyon örültem, hogy részt vehettem egy ilyen színvonalas eseményen, ahol a gyerekek saját országukat képviselve mérhették össze tudásukat.
Szanati Ferenc Kossuth Lajos Gyermekotthoni Központ
„A lányok természetesen nagyon jól érezték magukat. A szállás és az étkezés megfelelő volt.”
Újvári Imre Esztergomi Gyermekotthon
„Asztaliteniszezőnk, Bangó Zsuzsanna szép eredményt ért el, hiszen a dobogó harmadik fokára
állhatott fel, csak egy szlovák és egy cseh versenyző előzte meg. Mindenki jóleső fáradtsággal
szállt járműre.”
Boruzs Álmos Cseppkő Gyermekotthoni Központ
„A jövőben még tudatosabban, több sportágra kiterjedően szeretnénk majd készülni, hogy
minél jobb eredményeket érhessünk el, dicsőítve Magyarországot és saját
gyermekotthonunkat.”
Sáfár Csaba Zalaegerszegi Gyermekotthon

Iratkozzon fel hírlevelünkre!